> Program > Prateći program > Virtuelna realnost
VR EXPERIENCE
Datum: Četvrtak 6. septembar
Mesto: Mala sala
Vreme: 13:00
Virtuelna realnost je digitalno grafičko okruženje koje simulira prisustvo na određenom mestu u realnom vremenu. Ova „skoro realnost“ može da bude mnogo više od toga i iza nje se nalazi ogroman svet. Tim VR SVETA će Animaminoj publici približiti taj ogroman svet kroz sve aspekte VR tehnologije.
VR SVET je grupa entuzijasta koja se okupila oko zajedničke ideje da promoviše virtuelnu realnost širem auditorijumu. Znanja i iskustva koja su stekli ovladavajući opremom i softverom, kao i kreativnim sadržajem koji su do sada izradili, uveli su ih duboko u svet virtuelne stvarnosti sa ciljem da tehnološku pojavu koja je do juče pripadala žanru naučne fantastike podele sa svima koji u VR-u vide poslovnu šansu, zgodan komercijalni sadržaj i zabavu.

Na svojoj prezentaciji tim VR SVETA će pokazati i da mobilni telefoni mogu pruže bazično VR iskustvo, upotrebom jednostavnih „card-board 3D naočara“.  Ali, za pravo i kompletno VR iskustvo (što podrazumeva ne samo VR prikaz već i interakciju sa virtuelnim svetom), neophodan je napredniji sistem (poput Oculus Rift-a) i veoma moćan PC računar. Dakle, brzi procesori, mnogo memorije i još brže grafičke karte!
Veliki proizvođači IT hardvera pružaju maksimalnu podršku VR tehnologiji, a tu su i ogromne softverske kompanije (Google, Facebook) koje žele da potencijale ove tehnologije iskoriste u posebne svrhe. Uz ogromnu podršku velikih hardverskih i softverskih kompanija, dolazimo do momenta kada virtualna realnost postaje stvarnost, u smislu da kompletna VR ideja konačno postaje izvodljiva.
VR SVET je tu da proprati uzbudljivo VR vreme koje dolazi, i nadamo se da ćete nam se i vi pridružiti na međunarodnom festivalu animacije ANIMANIMA 2018 u Čačku!

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved