> Festival > Žiri - Program za decu
 • Lea Vidaković (Srbija)


  Lea Vidaković je multidiciplinarni umetnik, animator i istraživač u oblasti animiranih instalacija, koristeći tradicionalnu lutka-animaciju. Pored diplome na Akademiji umetnosti u Zagrebu, Hrvatska (2011), završila je studije na odseku za animaciju HVO, Norveška (2010) i stekla Master diplomu u oblasti audio-vizuelnih umetnosti na Kraljevskoj akademiji umetnosti KASK, Belgija (2012). Trenutno završava doktorske studije na Akademiji za umetnost, dizajn i medije pri Unverzitetu za tehnologiju Nanjang u Singapuru, u oblasti fragmentske naracije i novih narativnih pristupa kod animiranih instalacija. Nastupala je na samostalnim i grupnim međunarodnim izložbama, kao i na više od 200 filmskih festivala, gde su njeni filmovi i umetnički radovi dobili brojna priznanja. Član je HDLU (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) SULUV (Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine) i SAS (Society of Animation Studies). Lea živi i radi na relaciji između Singapura, Srbije i Ciriha.

 • Pavel Horaček (Češka)


  Pavel Horaček je rođen u Češkim Budjejovicama, u Republici Češkoj. Diplomirao je na odseku za Istoriju filma i audiovizuelnu kulturu u na Univerzitetu Masarik u Brnu, na temu načina izražavanja i specifičnosti tehnika animacije u češkom animiranom filmu. Tokom tri godine je bio angažovan kao programski direktor međunarodnog festivala animiranog filma AniFest u Teplicama. Od 2013. godine, Pavel radi kao programski direktor festivala IFAF u Tžebonu. Pokretač je i dramaturg internet portala aniont.com koji služi kao kanal za slobodan prilkaz autorskih radova u oblasti animacije, a bio je angažovan kao kustos za tri DVD antologije češka animacije u izdanju Insitituta češke animacije. Ostala angažovanja uključuju uređivanje kataloga za samostalnu izložbu Studija Jiržija Trnke, kao i pripremu posebnih programa animiranih filmova za institucije iz Republike Češke i drugih zemalja. Pavel povremeno piše o filmu i animaicji, i nastupa kao član žirija na raznim međunarodnim festivalima.

 • Pjotr Kardas (Poljska)


  Pjotr Kardas (1984), začetnik i direktor Festivala poljske animacije O!PLA (FESTIVAL OF POLISH ANIMATION) i Animacija preko granica (ANIMATION ACROSS BORDERS), su-kreator i programski direktor Međunarodnog festivala animacije CRAFT u Jogjakarti (Java, Indonezija), koordinator poljskog izdanja StopTrik međunarodnog filmskog festivala, član žirija (Belorusija, Brazil, Hrvatska, Nemačka, Italija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija, Španija), pokretač i koordinator različitih kulturnih i umetničkih projekata.
  Nakon završetka studija na odseku za Filmsku teoriju i nove medije (Univerzitet u Lođu), tokom 2010. i 2011, radio je za filmsku produkciju Se-ma-for Film kao distributer, a zatim i kao pokretač i koordinator posebnih dešavanja za Se-ma-for Film Fondaciju (Se-Ma-For European/Asian Express 2011: Beijing/Madrid/Tokio/Paris) i prgoramski direktor prva dva izdanja filmskog festivala Se-Ma-For Film (2010/2011). Pokretač i koordinator sekcije i takmičenja animacije na Međunarodnom filmskom festivalu ARS INDEPENDENT u Katovicama, Poljska (2012) i Strašne marionete i seksi lutke (SCARY PUPPETS & SEXY DOLLS, 2010-), pored ostalih angažovanja. U periodu od 2008. do 2010. radio je kao programski i umetnički direktor jedne od najpoznatijih producentskih kuća za umetnički film, Charlie Cinema u Lođu. Stalni je saradnik nekoliko festivala i institucija u celom svetu.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved