5:33, Rotoskopija
Ana Bener (Nemačka, 1983) je diplomirala na studijama Ilustracije na Umetničkom koledžu Kambervel u Londonu (2007), a zatim završava i Master studije u oblasti filmske estetike na Univerzitetu u Oksfordu (2010). Među mnogobrojnim nagradama koje je osvojio njen film Through the Hawthorn, posebno mesto pripada Velika nagrada osvojena 2014. godine na Trickfilmfestivalu u Štutgartu. Za svoj film Black&White (2018) dobila je nagradu filmskog instituta Tribeca u kategoriji If/Then Pitch za East doc platformu 2018. godine. Ušla je u najuži izbor 2019. godine DIAF-a među tri animatora iz Nemačke odabranih za učešće na radionici za razvoj animiranog filma koju je održao Jerzy Kucia u Lanckoroni u Poljskoj, gde je izradila svoj film Svi njeni ljubavnici u zagrljaju smrti.

Eluned Zoe Aiano je britanska filmska umetnica, video urednik i prevodilac. Jedna od najčešćih tema njenih radova su prostori centralne i istočne Evrope, diseminacija ideja kroz priče i stvaranje identiteta kroz mit. Njen film Black & White je 2018. godine osvojio nagradu Instituta Tribeca u kategoriji IF/Then short pitch. Trenutno radi na svom prvom dugometražnom filmu Flotacija u saradnji sa Aleksandrom Tatić. Projekat se realizuje u sklopu Discoveries programa Balkanskog centra za dokumentarni film, uz podršku Filmskog centra Srbije i francuskog SCAM-a.

SVI NJENI LJUBAVNICI U ZAGRLJAJU SMRTI

Nemačka, Češka, 2020
Film se zasniva na priči koja je nastala kao nepotvrđena glasina tokom Drugog svetskog rata u Čehoslovačkoj, da bi konačno osvanula u tabloidima tokom 2014. godine. U priči su medicinska sestra, nacisti, zavođenje i sifilis, a šta se stvarno desilo ostaje obavijeno velom tajne.

Anna Benner, Eluned Zoë Aiano

Režija: Anna Benner, Eluned Zoë Aiano

Produkcija: ZLA Films, Punk Film

Scenario:

Montaža:

Animacija: Anna Benner

Dizajn zvuka: Michał Krajczok