3:48 , Crtež
Priit Pärn je ključna figura savremene animacije Estonije, crtač i reditelj animacije čiji su filmovi požnjeli uspeh i među kritičarima i publikom na brojnim festivalima. Priit Pärn radi kao predavač od 1990. godine. Bio je umetnički direktor na odseku za animaciju Škole za umetnost i medije u Turkuu u Finskoj, od 1994. do 1997. godine. Postao je 2006. direktor odseka za animaciju na Estonskoj akademiji umetnosti. Član je Evropske filmske akademije od 2008. godine.

Olga Pärn je animatorka i rediteljka animacije. Diplomirala je na Liceju umetnosti u Minsku i na Beloruskoj akademiji umetnosti, a bila je i vrhunski student filmske režije na čuvenoj školi La Poudrière u Francuskoj.

LOVAC BEZ OKA. JEDNA KANTI PRIČA

Estonija l Estonia, 2016, 3:48 Crtež l Drawing , 2016
Jedan Kanti muškarac ode u lov, ali ništa ne donese kući. Žena krene krišom za njim u šumu. Lovac legne, izvadi svoje oči i kaže „Semlek-rem-rem-rem“. Žena uzme muževljevo oči. Sutradan, jedan los je protrčao pored njihovog šatora. Lovac ubije losa. Kasnije, lovac uđe u šator gde je njegova žena jela meso u potaji...

Priit Pärn, Olga Pärn

Režija: Priit Pärn, Olga Pärn

Produkcija: Eesti Joonisfilm, Kalev Tamm

Scenario: Priit Pärn, Olga Pärn

Montaža:

Animacija: Priit Pärn, Olga Pärn

Dizajn zvuka: Horret Kuus