> Festival > Žiri
 • Frank Dion


  Dosadašnje iskustvo Franka Diona potiče iz nekoliko oblasti. Nakon što je završio studije glume, samostalno se razvijao kao umetnik u oblasti vajarstva, crteža i slikarstva. Angažovan je kao saradnik izdavačkih kuća i časopisa, izrađuje scene za pozorišta i animacije za dokumentarne filmove. Frenk Dion je 2003. godine režirao “Popis duhova” (“L’inventaire fantôme”), svoj prvi kratkometražni film sa producentom Didjeom Brunerom, koji je dobio nagradu žirija Junior Canal J na festivalu u Ansiju, a naredne godine bio nominovan za priznanje Cartoon d’or.

  Sa nekoliko prijatelja 2006. godine je osnovao produkcijsku kuću PAPY3D, a 2008. je režirao svoj drugi film, “Gospodin Kok“ (“Monsieur COK”), koji je doživo veliki broj prikazivanja na festivalima širom sveta, uključujući i Sundance Film Festival i osvojio nekoliko nagrada. Njegov kratki film “Edmond je bio magarac” (“Edmond était un âne”) u produkciji Papy3d, ONF i ARTE je, među više priznanja, osvojio i posebnu nagradu žirija u Anesiju 2012. godine, nagradu za najbolji međunarodni film na Shortshorts festivalu u Tokiju, kao i nominaciju za Golden Cartoon i Césars, 2013. godine, u kategoriji najboljih animiranih filmova. Njegov četvrti film, “Glava koja nestaje” (“Une tête disparaît”), osvojio je Kristal u kategoriji kratkog filma na Međunarodnom festivalu animacije u Anesiju 2016. godine, kao i preko dvadeset međunarodnih nagrada, uključujući i Nagradu žirija na Festivalu u Palm Springsu i Veliku nagradu u kategoriji kratkog filma na Festivalu u Majamiju. Film je takođe ušao u uži izbor za dodelu Oskara. Njegov peti film je Per Aspera Ad Astra.

 • Paola Bristot


  Paola Bristot je završila studije na odseku za umetničke muzičke spektakle na univerzitetu u Bolonji (1985) i specijalističke studije u oblasti savremene istorije umetnosti na Univerzitetu u Bolonji (1991). Radi kao profesor Istorije umetnosti na Akademiji u Veneciji. Kao predsednica udruženja Viva Comix, organizator je mnogobrojnih izložbi na temu stripa, ilustracije, animacije i vizuelnih umetnosti. Paola je Umetnički direktor 12. izdanja Malog festivala animacije (Piccolo Festival Animazione) u Trstu, Udinama, Predenoneu, Gorici i Veneciji. Zajedno sa Andreom Martinjonijem, nastupala je kao prezenter 5. DVD-a “Animazioni“ (2010-17, Viva Comix, Ottomani), antologije savremenog italijanskog kratkog filma. Kao umetnički direktor, prodducent je eksperimentalnog filma “Recikliranje” (Arte Video, Viva Comix, 2014.).

 • Đosi Malis


  Đosi Malis (1976) je dizajner, animator, filmski autor i publicista peruansko-čileanskog porekla, reditelj studija Zumbakamera Films, koji sa španskog ostrva Majorke šalje signale u svemir. Obdaren posebnom strašću za imaginarno kao kombinaciju mašina i kosmosa, svoje vreme uglavnom deli između umetničke režije, izdavanja kineografa i produkcije kratkih filmova, muzičkih spotova ili serija, poput nagrađivane "Bendito Machine". Njegovi kratki filmovi birani su za selekcije poznatih festivala širom sveta, kao što su festival u Ansiju, Sitgesu, festival Cinanima, BAF, Pictoplasma, SICAF ili Fantastic Fest, između ostalih, na kojima su osvajali brojna priznanja. Njegov rad je akutni komentar ljudskog roda sa svim svojim slabostima, ali i sa svojim mašinama, strahovima i tajnama univerzuma.

 
 
Dom kulture Čačak

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 325 073
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: dk@domkulturecacak.org

Festival

Trg narodnog ustanka 2
32000 Čačak
Telefon: ++381 32 341 068
Faks: ++381 32 325 073
E-adresa: office@animanima.org

Pratite nas
Facebook Vimeo Instagram ISSUU
Copyright © 2018 Animanima Festival All rights reserved